Over Corinne van Scheppingen

Het menselijk bewegen en het menselijk lichaam heeft altijd mijn grote belangstelling gehad. Ik breng mensen graag in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk. Verder houd ik van openheid en in verbinding zijn met mensen. Veel mensen in mijn praktijk ervaren daardoor een gelijkwaardigheid en warme betrokkenheid in de therapie.

In mijn leven speelt muziek een belangrijke rol. Ik begon op mijn achtste met cello spelen en doe dit nu nog steeds. Door de cello heb ik mijn partner ontmoet, en vele andere lieve mensen om mij heen. Daarnaast houd ik van in beweging zijn. Om te ontspannen doe ik aan yoga of dansen, en om energie op te doen ga ik een eind skeeleren, schaatsen of wandelen. Graag ga ik met jou op zoek naar wat ‘in beweging zijn’ voor jou kan betekenen.

In 2015 ben ik gepromoveerd in de Gezondheidspsychologie. Dit was een mooie mijlpaal, maar tegelijkertijd een energievretend proces. Ik heb toen gemerkt dat het doen van onderzoek niet iets is waar ik langdurig energie uit haal. Ik besloot, na een periode van overspannenheid, om mijn hart te volgen en mijn eigen praktijk te starten. In mijn praktijk staat met name de wisselwerking tussen je lijf (het voelen en ervaren) en je hoofd (het denken) centraal. Ik maak gebruik van een groot aantal psychologische methodieken waarin ik mij heb geschoold en van lichaamsgericht/ervaringsgericht werken.

Ik heb in mijn puberteit een eetstoornis ontwikkeld en besloten om ook daarin van betekenis te willen zijn voor anderen. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in de behandeling van jongeren en volwassenen met een eetstoornis. Zowel de psychomotorische therapie als mijn ervaringsdeskundigheid hebben al veel mensen geholpen bij hun herstel.

Samen met mijn partner heb ik drie kinderen; een dochter van 12 jaar, een zoon van 11 jaar en een dochter van 8 jaar. We wonen op een mooie plek in Zuidhorn met een ruime tuin met eigen fruit, groente en een gezellige kloek loslopende kippen.

Opleiding en ervaring

 • Pedagogische Wetenschappen (RuG)
 • Master Bewegingswetenschappen (RuG)
 • Psychologie (OU)
 • Post-HBO opleiding GGZ-agoog (Human Concern)
 • Onderzoeker Chronisch Zieken Revalidatie (UMCG)
 • Promotie Gezondheidspsychologie (UMCG)
 • Problem Solving Therapy (UMCG)
 • Yogadocent (Fysiofit)
 • Mastervakken Psychomotorische Therapie (Hogeschool Windesheim)
 • Masterclass Revalidatie (Hogeschool Windesheim)
 • Docent/Psycholoog Huisartsopleiding (UMCG)

 • Lid hoofdredactie Tijdschrift voor Vaktherapie

Een overzicht van de artikelen en rapporten die ik heb geschreven en een link naar mijn proefschrift vind je hier.

Janneke

Corinne’s lichaamsgerichte manier van werken liet me ervaren wat er gebeurde in plaats van er van een afstand naar te kijken. Daardoor kan ik nu beter aanvoelen wanneer ik iets niet prettig vind, of wanneer ik over een grens heen ga, en durf ik meer op mijn lijf en minder op mijn redenatie te vertrouwen.

Corinne, je hebt mij enorm geholpen door me te laten zien met oefeningen wat mijn valkuilen zijn.

Hierdoor kan ik de spierspanning in mijn lichaam verminderen en met minder hoofdpijn door het leven gaan! (…)

Wat ik zo speciaal vindt is dat je mij zag! Ik voelde me gekend!

Dank je wel, Hen

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte blijven van alle activiteiten en artikelen die ik publiceer.

U hebt zich succesvol aangemeld op mijn nieuwsbrief!