Musici

Ontdek hoe jouw lijf weer in muzikale (top)vorm komt

Voor jou is muziek maken een essentieel onderdeel van je leven. Iets waar je veel plezier aan beleeft en waar je energie van krijgt. Misschien heb je zelfs van je muzikale hobby je beroep gemaakt, en is het muziek maken ook beroepsmatig onderdeel van jouw leven. Jouw instrument is een verlengstuk van jezelf. Hoe moeilijk en frustrerend kan het dan zijn als het muziek maken ineens niet meer goed lukt, omdat je lichaam protesteert of je teveel angst of spanning ervaart bij het spelen.

Mogelijk herken je dit:

  • Je merkt dat je tijdens het musiceren ineens kunt verkrampen
  • Er zit meer spanning in je lichaam dan nodig
  • Als je ’s ochtends opstaat heb je op meerdere plekken in je lichaam pijnklachten
  • Je merkt dat het musiceren je meer moeite kost dan je zou willen
  • Er zijn opeens dagen waarop je geen zin hebt om in je muziekgezelschap te spelen
  • Je hebt in je persoonlijke leven veel zorgen, en dit heeft invloed op je spel
  • Je hebt al van alles geprobeerd en het lijkt of niets helpt

Wat je uiteraard wilt is weer met PLEZIER en ONTSPANNING kunnen musiceren. Maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar?

In mijn praktijk heb ik hiervoor een specifiek aanbod, zowel voor amateur als voor professionele musici. Dit is een combinatie van lichaamsgerichte en ervaringsgerichte therapie en eventueel psychotherapie. Door te gaan ervaren wat jou blokkeert en wat jij nodig hebt, komt je weer in beweging.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden. Neem dan gerust contact op met mijn praktijk.

Over Corinne

In mijn leven heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie, waarbij er zodra het even kon met veel plezier gezamenlijk muziek werd gemaakt. Op mijn zesde begon ik met blokfluit spelen en daarna koos ik voor de cello. Mijn instrument sleepte ik overal mee naar toe; ik speelde in het schoolorkest, in het muziekschoolorkest en bij voorspeelmiddagen en familiebijeenkomsten. Verder zong ik ook nog bij een kinderkoor. In mijn studietijd ging ik spelen in een studentenorkest, waar ik hele fijne herinneringen aan heb. In de jaren daarna volgde een drukke tijd en stressvolle tijd, waarbij ik steeds minder energie overhield om nog muziek te maken. Ik had veel last van pijnklachten en was erg bang dat het cello spelen niet meer zou lukken. Dit deed mij veel verdriet.

Het is mij echter gelukt om het plezier en de ontspanning weer terug te vinden, en dat heeft mij enorm veel levensvreugde teruggeven. Wat ik heb geleerd is hoe belangrijk goed contact met je lichaam, niet-oordelend waarnemen, focus en aandacht in het nu en goede begeleiding is bij het bespelen van je instrument. Naast mijn kennis als psycholoog en psychomotorisch therapeut gebruik ik ook deze ervarings-wijsheid om jou verder te helpen.

Ervaring van een violist:

Ik speel weer met meer plezier en minder boosheid. Ik oordeel minder snel: ‘waarom klinkt het nu nóg niet?’ Ik focus nu veel meer op mijn waarneming. Dat ontspant.

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte blijven van alle activiteiten en artikelen die ik publiceer.

U hebt zich succesvol aangemeld op mijn nieuwsbrief!