BEAT-groep

Een groepsprogramma voor vrouwen die meer energie en ontspanning willen in hun leven.

Heb jij de laatste tijd ook het gevoel dat je teveel ballen in de lucht aan het houden bent? Dat jouw leven voor de buitenwereld helemaal oké lijkt, terwijl jij merkt dat alles je meer moeite kost dan je zou willen?

 

Herken je dit?

 

 • Ligt er een groeiende stapel onafgeronde klussen op je bureau waar je steeds gespannener van raakt?
 • Of sta je ’s ochtends al op met pijn of ongemak ergens in je lichaam, maar hebt je niet de tijd om dit echt serieus te nemen?
 • Twijfel je of de baan die je hebt, wel écht bij je past?
 • Val je uit naar je partner of de kinderen als ze net iets teveel lawaai maken?
 • Ben je ’s avonds weer op de bank geploft met chips en chocola, terwijl je eigenlijk wilde gaan sporten?
 • Heb je je weekend eigenlijk te vol gepland, waardoor je op zondagavond nog een hele berg was staat te vouwen?
 • Kruip je vaak doodmoe in bed en kun je vervolgens de slaap niet vatten?
 • Weet je niet meer wat je, naast werken en zorgen, eigenlijk zelf nog leuk vindt om te doen?

 

Dan voel je wellicht dat het tijd is om stappen te gaan zetten. Niet voor niets is je aandacht getrokken naar dit groepsprogramma. Het feit dat je dit aan het lezen bent is misschien wel de eerste stap.

Het kan ook anders

Het kan ook anders, dat heb ik zelf aan den lijve ervaren. Maar daarover lees je verderop meer. Veel ballen in de lucht houden is op zich niets mis mee, als jij voelt dat je de energie hebt om dat met plezier te doen. Als je af en toe taken kunt laten liggen zonder daar stress van te hebben. En als nog energie hebt om ’s avonds een lekkere maaltijd te bereiden, om verhaaltjes te lezen met de kinderen, of naar je favoriete yogales te gaan. En dagelijks even tijd kunt maken om te ontspannen.

Fysieke klachten en ongemak

Als je langere tijd teveel ballen in de lucht houdt, gaat je lijf op een gegeven moment signalen geven dat het misschien wat veel is allemaal. Vaak uit zich dat in fysieke klachten. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdpijn, rugpijn, hartkloppingen, of maag-darmklachten. Je gaat ongezonder of onregelmatiger eten, of merkt dat je minder goed slaapt.

Doordat je lijf fysieke klachten geeft, gaat het je in de weg zitten. Onbewust ga je je lijf dan negeren: je neemt een pijnstiller, je spant je spieren aan om je hoofdpijn wat minder te voelen, negeert het feit dat je gewicht verandert, of zet je tanden op elkaar als je nog even een klus moet afmaken.

En doordat je je lijf gaat negeren, doe je precies het tegenovergestelde van dat wat nodig is.

Wat heb jij nodig?

Wat jij nodig hebt is je lichaam niet negeren, maar gebruiken als waardevolle bron van informatie over jouw behoeftes. Je zult dan ontdekken dat je lichaam je voortdurend waardevolle informatie geeft.

Bijvoorbeeld informatie over welke emotie je precies ervaart. Ben je geïrriteerd, gefrustreerd of boos, en waar voel je dat in je lijf? En wat zegt deze lijfelijke ervaring jou? Vraagt je lijf om actie, of om iets anders?

Of informatie over wat jij nodig hebt als je heel erg moe bent. Wordt je heel slaperig of juist heel druk in je hoofd? Krijg je veel zin in zoetigheid of last van je maag? En wat heeft jouw lijf dan nodig?

Of hoe je reageert als jouw leidinggevende een hele stapel werk op je bureau parkeert. Hoe voelt dat in je lijf? Welke wijsheid probeert jouw lijf je dan mee te geven?

Wat jij nodig hebt is je bewust worden van jouw behoeftes.

Ontdek de kracht en wijsheid van jouw lichaam

In het groepsprogramma ‘Ontdek de kracht en wijsheid van jouw lichaam’ ga je met een kleine groep vrouwen ontdekken hoe het anders kan.

Je leert op een gedetailleerde manier luisteren naar je lichaam, waardoor je dagelijks nieuwe dingen zult opmerken. Een kleine spanning in je nek, een diepe ademteug, een verkramping in je gezicht, een verborgen emotie. Het kan ook zijn dat je oude patronen gaat ontdekken. Bijvoorbeeld dat je steeds het tempo of de emotie van de ander overneemt, of dat je je altijd als eerste aanbied als er een klus moet worden gedaan.

Dit alles gaat je veel wijsheid opleveren, waardoor je misschien andere keuzes wilt maken. Keuzes die passen bij wat jij nodig hebt om energieker en meer ontspannen leven te gaan leiden.

Janine over de samenwerking met mij:

“Corinnes lichaamsgerichte manier van werken liet me ervaren wat er gebeurde in plaats van er van een afstand naar te kijken. Daardoor kan ik nu beter aanvoelen wanneer ik iets niet prettig vind, of wanneer ik over een grens heen ga, en durf ik meer op mijn lijf te vertrouwen”.
Wat levert mij dat op?

Na het volgen van het groepsprogramma:

 

 • Start je je (werk)dag met meer plezier en energie.
 • Verlang je ernaar om lekker te bewegen, in plaats van dat het ‘moet’.
 • Communiceer je duidelijker naar anderen wat voor jou belangrijk is.
 • Weet je wat jij nodig hebt om minder prikkelbaar, somber of gespannen te zijn.
 • Ben je een expert in het herkennen en aangeven van jouw grenzen.
 • Slaap je beter en heb je minder last van fysieke pijn of ongemak.
 • Ben je een meer ontspannen partner, moeder, collega en persoon.

Hoe ziet het programma eruit?

In het groepsprogramma ga je met maximaal vier vrouwen ervaren wat de kracht en wijsheid is van jouw lichaam. Door het programma samen met andere vrouwen te volgen ontstaat er een sociale omgeving waarin je kunt ervaren, oefenen, en leren.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. In elke bijeenkomst zal er gewerkt worden met lichaamsgerichte werkvormen, reflectie en het bespreken van de thuisopdrachten. Bij deze bijeenkomsten krijg je wekelijkse online opdrachten met verschillende invalshoeken. Hiermee ga je observeren en nieuwe dingen uitproberen in jouw dagelijkse leven. De opdrachten maken onderdeel uit van een werkboek waar je in de maanden na het programma nog mee verder kunt.

In de bijeenkomsten zullen verder een aantal thema’s aan bod komen. Onder andere de nieuwste inzichten over het belang van slaap, het effect van voeding op jouw energie, en de effecten van stress op jouw zenuwstelsel.

Over dr. Corinne van Scheppingen

Al een aantal jaar werk ik met veel enthousiasme als zelfstandige in mijn praktijk in Zuidhorn. In 2004 ben ik afgestudeerd als bewegingswetenschapper en had sindsdien een behoorlijk druk leven. Ik deed een studie psychologie, werkte aan mijn promotieonderzoek, en kreeg in die periode mijn drie kinderen. Daarna startte ik de master psychomotorische therapie, waarbij ik ook nog eens vier dagen werkte op twee verschillende locaties. In al die jaren lukte het mij om veel ballen in de lucht te houden, ik genoot van de afwisseling in mijn werk en de gezellige drukte in mijn gezinsleven. Ik hield van hardlopen en schaatsen, en van de vrijdagavonden met mijn cello in het orkest. Dat ging prima, totdat mijn lijf plotsklaps behoorlijk begon te protesteren. Op een dag kon ik letterlijk de trap niet meer op lopen. En dat was de dag dat mijn leven langzamerhand een andere kant op ging.

Dat protest van mijn lichaam is achteraf gezien het begin geweest van een waardevol traject, waarin ik veel van mijn lijf heb geleerd. Mede dankzij een investering die ik heb gedaan in een mooi coachingtraject, ben ik gaan inzien dat ik niet deed wat echt bij me paste. Ik durfde toen de stap te zetten om als zelfstandige te gaan werken. Terugkijkend heeft die investering me mijn energie en enthousiasme teruggeven, waarmee ik nu op mijn beurt mijn cliënten weer mooie stappen verder kan helpen.

Esther over mij:

“Corinne heeft een goed zicht op wat nodig is en biedt doelgerichte oefeningen met een heldere boodschap. Ik vind haar zeer kundig, open, warm, eerlijk en begripvol.”

Jouw investering

Je bent vast benieuwd wat voor investering dit programma van jou vraagt. Dat is best een serieus bedrag, namelijk €895,- inclusief BTW. Dat zou je natuurlijk ook aan andere mooie dingen kunnen besteden, zoals een stedentrip of een midweekje weg om even te ontspannen. Maar, hoe vaak gebeurt het niet dat je dan na korte tijd weer net zo gespannen bent als daarvoor? Echt een duurzame verandering in jouw leven vraagt dus kennelijk wat anders.

Als je het groepsprogramma gaat volgen zul je gaan ervaren dat jouw investering zich indirect terugbetaald. Het programma kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de ziektewet belandt en kan ervoor zorgen dat je meer energie krijgt waardoor je productiever bent op je werk en thuis meer ontspannen. Je gaat stappen zetten die voor jou belangrijk zijn, net zoals ik dat heb gedaan, en een waardevolle groei doormaken.

In sommige gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor vergoeding via de werkgever of via de zorgverzekeraar (uit de aanvullende verzekering). Dit kun je navragen bij je werkgever of zorgverzekeraar. Daarbij is het handig om te weten dat ik ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Wanneer en waar?

 • Tweewekelijks op donderdagavond
 • Tijd: 19:00 u – 21.00 u
 • Start: 18/02 (2021)
 • Vervolgdata: 04/03, 18/03, 01/04, 15/04, 29/04
 • Gezondheidscentrum Zuidhorn, Hanckemalaan 1b
 • Praktijk van Scheppingen (ingang bij fysiotherapiepraktijk Veeneman)

Garantie

Ik ben ervan overtuigd dat dit programma jou meer wijsheid over je lichaam gaat opleveren. Ben je echter niet tevreden over het programma, omdat het niet is wat je ervan verwachtte, dan krijg je je volledige investering terug. Laat me dat dan uiterlijk 24u na de tweede bijeenkomst weten.

Beschikbare plaatsen

Ik heb er bewust voor gekozen om dit programma in een kleine groep aan te bieden, zodat er voldoende persoonlijke aandacht kan zijn en we ons kunnen houden aan de Corona richtlijnen. Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wil je verzekerd zijn van een plekje, meld je dan snel aan.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is voor vrouwen die een goede baan hebben en/of moeder zijn, die een actief leven willen leiden, en die willen groeien. Ze willen groeien in het contact met zichzelf, hun lichaamswijsheid leren kennen, niet alleen in hun hoofd leven, en een gebalanceerder en ontspannener leven gaan leiden.

Voor wie is dit programma minder geschikt?

Dit programma is minder geschikt voor mensen met hevige burn-out klachten, die nog niet de energie hebben om in een groep deel te nemen. Voor hen is het wel mogelijk om een 1:1 programma te volgen. Twijfel je of je genoeg energie hebt om deel te nemen, maar spreekt het programma je wel aan? Neem dan contact op, dan bespreken we samen wat voor jou het meest passend is.

Dit programma is niet voor mannen. Ik heb ervoor gekozen om dit programma aan te bieden aan een kleine groep vrouwen, om de diepte in te kunnen gaan en daarbij ook de wijsheden van het vrouwelijke lichaam te kunnen betrekken. Mocht je als man ook geïnteresseerd zijn in wat je kunt leren van de kracht en wijsheid van je lichaam, dan help ik je graag. Neem dan contact op.

 

Bonus

Als je je vóór 20 oktober aanmeldt, krijg je een persoonlijke 1:1 sessie van 45 minuten aangeboden ter waarde van €95,-. Die kunnen we plannen voorafgaand aan het programma, of tijdens het programma op een moment dat jij even wat extra aandacht nodig hebt. Meld je je later aan, dan is een persoonlijke 1:1 sessie uiteraard ook mogelijk, maar dan niet gratis.

Heb je interesse?

Ben jij eraan toe om een waardevolle groeistap te zetten richting een energieker en meer ontspannen leven? En denk je, na dit bovenstaande te hebben gelezen: ‘dit is precies wat ik nodig heb?’ Meld je dan aan voor een telefonisch kennismakingsgesprek, dan bespreken we samen of het programma bij je past.

Hartelijke groet, Corinne van Scheppingen.

P.S. Mocht je nu denken: ‘dat zou heel goed voor mij zijn, maar ik heb er eigenlijk te weinig tijd of energie voor’. Dan is het programma misschien wel precies datgene wat jij nu nodig hebt.

 

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte blijven van alle activiteiten en artikelen die ik publiceer.

U hebt zich succesvol aangemeld op mijn nieuwsbrief!