Ervaringen

Inge

“Sinds ik bij Corinne ben geweest heb ik aanzienlijk minder negatieve gevoelens en gedachtes wanneer ik iets eet. In het verleden had ik bij alles wat ik in mijn mond stak een soort veroordelende stem. Als die stem er nu is, herken ik hem en kan ik hem tegenspreken. Ik weet nu ook dat ik ga eten wanneer ik te weinig rust neem of overprikkeld ben. Ik kan daar nu andere keuzes in maken.

Klik hier voor meer informatie

Toen ik bij Corinne in de praktijk kwam overheerste het gevoel dat ik alles wat ik at fout of teveel was, ik kon niet meer van eten genieten. Ook had ik het gevoel dat ik m’n overeten niet onder controle kon krijgen. Ik voelde voortdurend onmacht en paniek. Doordat ik mijn negatieve gevoelens en gedachtes nu sneller herken, lukt het me om andere keuzes te maken en goed voor mezelf te zorgen door gezonder en niet steeds teveel te eten. Ik merkte bij Corinne al snel dat ik daarin stappen kon zetten, maar het kostte me wel moeite om niet terug te vallen in mijn oude patronen. Dit is ook wel gebeurd, maar het lukte me wel steeds makkelijker om daar weer uit te komen. Wat ik heel fijn vond was de afwisseling in de werkvormen die Corinne gebruikte. Ik vond het bijzonder om te merken dat een soms heel simpele werkvorm veel inzichten opleverde. Corinne werkt niet met een vast protocol, maar stemt af op wat er dan speelt en dat was heel prettig. Ook vond ik het heel helpend om wekelijks een verslagje van de sessie te maken en een voorbereiding voor de volgende sessie. Dit zorgde ervoor dat ik heel bewust bezig ging met het traject. En dat was heel effectief. Tot slot is Corinne een ervaringsdeskundige. Dat vond ik zelf heel prettig voelen omdat ze echt snapt hoe een eetstoornis werkt”.

Margriet

“Na een drukke periode van een verhuizing naar een ander dorp was ik nogal uit balans. Ik heb toen een paar prettige, verhelderende sessies gehad met Corinne. Ik vind haar zeer kundig, open, warm, eerlijk en begripvol.

Corinne heeft me een aantal goede handgrepen gegeven, doordat ze goed zicht heeft op wat nodig is doelgerichte oefeningen biedt met een heldere boodschap.

Janneke

“De aanpak van Corinne was heel anders dan de ‘praatsessies’ bij de psycholoog. Haar lichaamsgerichte manier van werken liet me ervaren wat er gebeurde in plaats van er van een afstand naar te kijken.

Daardoor kan ik nu beter aanvoelen wanneer ik iets niet prettig vind, of wanneer ik over een grens heen ga, en durf ik meer op mijn lijf en minder op mijn redenatie te vertrouwen. Ik kan mijn grenzen ook beter accepteren en durf grenzen aan te geven naar anderen toe.

Ik ben mij veel beter bewust geworden van waar in mijn lichaam zich spanning ophoopt. Daardoor kan ik eerder signaleren dat ik gespannen ben, waardoor ik beter aanvoel of ik over grenzen ga of niet. Dit heeft er mede toe geleid dat ik voor mezelf heb gekozen door mijn relatie te beëindigen, want ik stapte uit het cirkeltje van redeneren en alleen maar piekeren. Dat was heel moeilijk, maar ik heb in de sessies wel veel handvatten gekregen om te onderzoeken hoe ik verder kan gaan met mijn eigen leven. Ook ben ik veel opener geworden naar vrienden toe, ik durf me kwetsbaarder op te stellen, en ook dat heeft mooie inzichten gebracht.

Corinnes aanpak is zeer gevarieerd en breed en daardoor een mooie uitdaging. Haar thuisopdrachten zijn heel fijn omdat ze ervoor zorgen dat het proces niet tot stilstand komt. Corinne persoonlijke aanpak speelt in op ieders behoeftes, en daarom zou ik de praktijk zeker aan anderen aanraden. Ze heeft een goed gevoel voor mensen en gaat samen op zoek naar wat het beste werkt voor jou.

 Yvette

 Toen ik bij Corinne kwam voelde ik me vaak heel somber. Ik had last van een aantal nare ervaringen en door een chronische ziekte had ik moeite om mijn lichaam te accepteren hoe het is.

De behandelsessies hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven, daarnaast ben ik meer okay met hoe mijn leven er nu uit ziet. De belangrijkste dingen die ik heb geleerd zijn dat ik meer kan dan ik denk, ik kan iets loslaten wat niet meer okay is en dat ik ruimte mag innemen.

Door de sessies ben ik wat vaker tevreden als iets me niet 100% lukt, 80% is bijvoorbeeld ook genoeg en op sommige dagen is 40% zelfs genoeg. Ik merk dat ik wat vrolijker in het leven sta en dat ik ook vrolijk word van de kleine, simpele dingetjes.

Wat mij het meeste aansprak in onze samenwerking is dat ik echt de ruimte had om even na te denken over een antwoord. Ook vond ik het heel fijn dat ik echt gehoord werd.

Ik ben heel blij dat je mij hebt kunnen helpen. Dank daarvoor.

Joke

“Ik heb enorm genoten van Corinnes warme persoonlijkheid, echte betrokkenheid en het gevoel dat ze me gaf echt naast me te staan. Corinne gaat zuiver, betrokken en direct met mensen om en ze geeft zeer opvolgbare adviezen. Ik zou iedereen haar aanraden.

Voordat ik bij Corinne kwam ging het niet goed met me. Ik piekerde veel en had problemen met mijn eten, kon moeilijk ontspannen, en had last van fysieke beperkingen, een negatieve stemming en negatieve gedachten. Het traject bij Corinne heeft me goed gedaan, Corinne gaf me het gevoel terug dat ik een volledig mens ben die toevallig een nare ziekte heeft, maar dat ik als mens meer ben dan dat. Ik ben me bewust geworden dat ik meer kan dan ik denk, en dat geeft me kracht. En ik weet nu dat mijn brein me soms voor de gek houdt als ik me heel dik voel of negatief denk over mijn lichaam.

Uit de aantekeningen van de sessies haal ik elke keer dat ik ze tevoorschijn haal weer nieuwe ideeën of iets bemoedigends, dat ik dan even nodig heb. Dat is heel fijn.”

Ilona

“Wat ik heel prettig vond aan het traject bij Corinne was dat we op een soort gelijkwaardige manier met elkaar om konden gaan. Natuurlijk ging het om mijn verhaal, mijn zorgvraag, maar doordat Corinne vanuit haar eigen ervaringen sprak, nam dat voor mij veel drempels weg. Ik hoefde minder uit te leggen, omdat zij het vaak wel begreep.

De gesprekken hebben me meer rust opgeleverd. Het hielp me om niet alles voor mezelf te houden, maar het te kunnen delen, daar was ik wel aan toe. Het belangrijkste dat het me heeft opgeleverd is dat ik minder gespannen omga met het eten van de kinderen, en dat ik nu weer een boterham durf te eten zonder in een eetbui te vervallen. En ik durf nu meer voor mijn eetprobleem uit te komen, het is niet langer iets waar ik me alleen maar voor schaam, het is een deel van mij dat zeer aanwezig is, af en toe te groot, maar af en toe ook beheersbaar.

Verder durf ik beter naar mezelf te kijken in de spiegel, niet omdat ik dat mooi vindt, maar omdat ik blij ben met een goed functionerend lichaam dat zeker niet onderdoet voor dat van anderen. Mijn humeur is beter dan bij aanvang van de therapie, ik was toen erg somber en voel me nu weer normaal. Verder heb ik bevestigd gekregen dat ik beter voor anderen zorg dan voor mezelf. Het is een uitdaging om vaker voor mezelf te kiezen en niet als vanzelfsprekend mijn hulp aan te bieden.

Ik zou Corinne zeker aanraden, want ze heeft een fijne manier om een gesprek gaande te houden, door te luisteren en te vragen. Ze kan goed samenvatten en reageren, ze is rustig en wijs. En ze gaat op een heel persoonlijke, prettige manier om met mensen.”

Hen

“Corinne heeft mij enorm geholpen door me te laten zien wat mijn valkuilen zijn. Ik heb van haar geleerd om de spanning in mijn lichaam verminderen.

Dat heeft ertoe geleid dat ik nu met veel minder hoofdpijn door het leven ga. En wat ik heel speciaal vond is dat Corinne mij zag. Ik voelde me gekend.”

 

Anna

“Ik heb door Corinne geleerd hoe het is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen energie, gezondheid en herstelproces. Dat was een pittige confrontatie, maar heeft me ontzettend geholpen. Ik had soms meerdere keren per dag een eetbui. Na 6 maanden bij Corinne is dat hooguit nog een keer per week. En ik heb het gevoel dat ik nu sterk genoeg ben om ook daar nog verandering in te brengen. Zodat ik over niet al te lange tijd kan zeggen dat ik echt volledig ben hersteld.

Door de lichaamsgerichte manier van werken heb ik mijn lichaamssignalen beter leren kennen, mijn negatieve gedachtes leren observeren in plaats van geloven, en ik ben me bewust geworden van alle verschillende hongersignalen in mijn lijf. Door deze mindful te observeren weet ik nu beter wat ik nodig heb. Soms is dat geen eten, maar eerder stilstaan bij een emotie. Ik heb meerdere helpende opties voor mezelf gevonden om een opkomende eetbui af te wenden, bijvoorbeeld door op dat moment te vertragen en door de eetbui of emotie die ik voel te zien als een golf. Ik heb leren surfen op die golven, ze komen en gaan.

Ik vond de werkwijze van Corinne heel erg fijn. De afwisseling van spel, bewegen, ervaren en creativiteit, maakten dat ik ben gegroeid. En ik heb geleerd hoe fijn het is om boosheid te kunnen uiten. En door de oefening voor de spiegel werd ik me bewust hoe kritisch ik naar mezelf kijk en ben ik gaan voelen wat dat met me doet en hoe het anders kan. Door het delen van overwinningen en het vieren wat goed gaat, ben ik me veel bewuster geworden van positieve veranderingen in mijn leven.

Ik heb mezelf teruggevonden achter de grijze sluier van de eetstoornis. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ontvang mijn nieuwsbrief!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte blijven van alle activiteiten en artikelen die ik publiceer.

U hebt zich succesvol aangemeld op mijn nieuwsbrief!