Ervaringen

Ilona, eetbuistoornis

“Wat ik heel prettig vond aan het traject bij Corinne was dat we op een soort gelijkwaardige manier met elkaar om konden gaan. Natuurlijk ging het om mijn verhaal, mijn zorgvraag, maar doordat Corinne vanuit haar eigen ervaringen sprak, nam dat voor mij veel drempels weg. Ik hoefde minder uit te leggen, omdat zij het vaak wel begreep.

De gesprekken hebben me meer rust opgeleverd. Het hielp me om niet alles voor mezelf te houden, maar het te kunnen delen, daar was ik wel aan toe. Het belangrijkste dat het me heeft opgeleverd is dat ik minder gespannen omga met het eten van de kinderen, en dat ik nu weer een boterham durf te eten zonder in een eetbui te vervallen. En ik durf nu meer voor mijn eetprobleem uit te komen, het is niet langer iets waar ik me alleen maar voor schaam, het is een deel van mij dat zeer aanwezig is, af en toe te groot, maar af en toe ook beheersbaar.

Verder durf ik beter naar mezelf te kijken in de spiegel, niet omdat ik dat mooi vindt, maar omdat ik blij ben met een goed functionerend lichaam dat zeker niet onderdoet voor dat van anderen. Mijn humeur is beter dan bij aanvang van de therapie, ik was toen erg somber en voel me nu weer normaal. Verder heb ik bevestigd gekregen dat ik beter voor anderen zorg dan voor mezelf. Het is een uitdaging om vaker voor mezelf te kiezen en niet als vanzelfsprekend mijn hulp aan te bieden.

Ik zou Corinne zeker aanraden, want ze heeft een fijne manier om een gesprek gaande te houden, door te luisteren en te vragen. Ze kan goed samenvatten en reageren, ze is rustig en wijs. En ze gaat op een heel persoonlijke, prettige manier om met mensen”.

Margriet, stressklachten

Na een drukke periode van een verhuizing naar een ander dorp was ik nogal uit balans. Ik wist even niet meer hoe het moest. Ik heb toen een paar prettige, verhelderende sessies gehad met Corinne.

Corinne heeft me een aantal goede handgrepen gegeven. Ze heeft een goed zicht op wat nodig is en bied doelgerichte oefeningen met een heldere boodschap.

Ik vind haar zeer kundig, open, warm, eerlijk en begripvol.

Hen, chronische hoofdpijn

Corinne heeft mij enorm geholpen door me te laten zien met oefeningen wat mijn valkuilen zijn. Hierdoor heb ik geleerd de spanning in mijn lichaam verminderen met als resultaat dat ik nu met veel minder hoofdpijn door het leven ga! 

Wat ik het meest speciaal vond is dat Corinne mij zag. Ik voelde me gekend.

Dank je wel, Hen.